تهرانر: وقت گذرانی در تهران
سایت بسیار مفیدی است که در توضیحش چنین آمده: «تهرانر یک پروژهی گروهیست برای اطلاعرسانی دربارهی رویدادهای فرهنگی در تهران. به بیانِ سادهتر اگر یک روز صبح بخواهید کار را تعطیل کنید و چرخی در شهر بزنید یا مهمانِ تازه از فرنگ برگشتهتان را میزبانی کنید، چه گزینههایی دارید؟ تهرانر انتخابهای ماست برای وقتگذرانی در تهران.»
کافیست در خبرنامه ی سایت عضو شوید تا هر روز صبح مهمترین رخدادهای فرهنگی پیش رو را برایتان بفرستد و مطمئن باشید به هر حال هر از چند گاهی یکی از آنها شما را اغوا و جذب خواهد کرد. از نقاشی و گرافیک و موسیقی و سینما و کتاب و …
http://www.tehraner.com
هزار کتاب
هزار کتاب را نوید غضنفری دوست سابق و همکار مطبوعاتی ام از حدود یک سال قبل راه اندازی کرده و سایتی است بسیار ارزشمند و فاخر، وقف کتاب و کتابخوانی. دوستداران کتاب از این سایت حظ وافر خواهند برد هرچند جای نقد و تحلیل مفصل و جانانه در آن خالی است و قالب غالب آن یادداشتهای کوتاه و مینیمال است.
با مشاهده همین سایت و سایت قبلی میبینید بر خلاف همه وااسفاها هنوز قلب فرهنگ همین گوشه کنارها میتپد. اگر طالبش باشید فضای حظ و لذت فرهنگی هنوز هم وجود دارد اگر هم نباشید که به خیل آنهایی میپیوندید که مدام از مرگ فرهنگ دم میزنند و خود یک گام در راهش بر نمیدارند. اگر ده هزار کتاب مجوز بگیرد هیچ ولی اگر یک کتاب به هر دلیلی مجوز نگیرد فریاد مرگ قطعی و کامل فرهنگ سر میدهند. باور نکنید. من کتابهای بسیاری را با تعجب خوانده ام و بر تساهل به کار رفته در ممیزی آنها درود فرستاده ام. عده ای همیشه معترض عادت کردهاند با رادیکالیسم فقط فضا را بسته تر کنند. من نمیدانم اگر جای مسوولین بودم همین مقدار تحمل را داشتم یا نه. فکر نمیکنم.
http://1000ketab.com
فکسون: بانک جامع اطلاعات سینمایی
سایت فارسی زبان که سایتی بسیار جذاب برای فیلم بازها است. اطلاعات فیلمها، فرومهای بحث و گفتگو، نظر سنجیهای جذاب. سایت نوپایی نیست. قدمت دارد و بدون کمترین نوسانی کارش را به شکلی حرفهای و خوب انجام میدهد. یکی از قدیمیترین سایتهای ایرانی است که همیشه به آن سر میزنم و برایم مفید و کاربردی بوده.
http://fexon.com
فیلمهای برتر دهههای مختلف
مراجعه به این سایت که تقریبا یکی از بهترین لیستها را ردیف کرده برای کسانی که دنبال فیلمهای مهم تاریخ سینما هستند و کلی فیلم ندیده دارند و نمیدانند از کجا شروع کنند خیلی مفید است. لینک زیر مهمترین فیلمهای دهه شصت را نشان میدهد. کلی بخش دیگر هم هست که خودتان از منوی سایت کشف خواهید کرد ولی اگر خواستید فقط دهههای مختلف را بینید کافی است در آدرس زیر به جای ۶۰ اعداد دیگر را قرار دهید مثلا: ۳۰ و ۴۰ و ۵۰ و ۷۰ و ۸۰ و۹۰ و … . این لیستها برای فیلم بازهای تازهکار و حتی کهنه کار خیلی مفید هستند هرچند کافی نیستند ولی لااقل برای دو سه سال کفایت میکنند!!! ( البته در کنار دیدن فیلمهای مهم روز سینمای جهان و نه فقطهالیوود!)
http://digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/movie-pages/movie_60s.html
مهم ترین نشریات سینمایی جهان
این هم لیستی از مهمترین نشریات سینمایی دنیا با لینک مربوطه. دیدنشان سرشار از لطف است و اگر انگلیسی تان خوب بود لطفش بیشتر میشود و شاید حتی توانستید کاری هم در آنها برای خودتان دست و پا کنید.
http://www.world-newspapers.com/film-magazines.html
رضا کاظمی؛ پزشک، نویسنده، شاعر و فیلمساز